kan laminaat in combinatie met vloerverwarming?

Een laminaatvloer kan heel goed in combinatie met vloerverwarming, maar er zijn wel degelijk belangrijke voorwaarden hiervoor. Niet al het laminaat is namelijk geschikt in combinatie met vloerverwarming, tevens zijn er speciale ondervloeren beschikbaar en benodigd voor het optimaal werken van uw vloerverwarming in combinatie met uw laminaat.

Laminaat bestaat uit HDF hout en hout zet uit en krimpt bij temperatuurverschillen, daarom is niet elk soort en merk laminaat geschikt voor het gebruik met vloerverwarming. Tegels en Laminaat biedt laminaat en speciale ondervloeren welke geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Dit laminaat en de isoheat ondervloer zorgt voor de juiste warmtegeleiding en voor het behoud van de warmte.

Bij gebruik van laminaat en ondervloeren die niet geschikt zijn voor vloerverwarming zult u veel warmte verliezen en de energiekosten zullen flink stijgen. Daarom is het zeer raadzaam voordat uw laminaat koopt goed te onderzoeken of u de juiste laminaatvloer koopt met de juiste ondervloer. Onderstaande logo geeft aan of de laminaat geschikt is voor vloerverwarming en dat de warmte kan opstijgen en niet belemmerd wordt.

Laminaat Vloerverwarming

Ons advies is dat wij alleen speciaal laminaat aanraden welk geschikt is in combinatie met vloerverwarming en dit ook aantoonbaar is in de productbeschrijving op de verpakking. Verkeerd laminaat kan zorgen voor een inefficiënte werking van uw vloerverwarming en veel kosten met zich meebrengen, daarom adviseren wij u graag hierover in onze showroom voor de juiste keuze!

ga terug