wat zijn de gebruiksklassen van laminaat?

Kwaliteit van laminaatvloeren wordt bepaald door de gebruiksklasse van het laminaat. Hoe hoger de gebruiksklassen laminaat, hoe beter het laminaat is en langer meegaat. Meestal bieden fabrikanten daarom ook een langere garantietermijn voor laminaatvloeren met een hogere gebruiksklasse.

Gebruikersklasse van laminaat heeft betrekking op de slijtvastheid van de laminaatvloer. Hoe harder de slijtlaag hoe hoger de gebruikersklasse. Hieronder vindt u de gebruikersklassen laminaat op een rij:

  • AC1 Klasse 21: Licht gebruik
  • AC2 Klasse 22: Normaal of matig gebruik
  • AC3 Klasse 23; Intensief gebruik
  • AC3 Klasse 31: Licht commercieel gebruik
  • AC4 Klasse 32: Normaal commercieel gebruik
  • AC5 Klasse 33: Intensief commercieel gebruik

Bij Tegels en Laminaat verkopen wij uitsluitend kwaliteitsproducten en veelal alleen de hogere gebruiksklasse van AC4 of hoger en minimaal 8mm dik laminaat. De krasweerstad en vlekbestendigheid van deze producten zijn namelijk veel hoger.  Hieronder vindt u wat meer informatie over deze klassen.

AC4 Klasse 32 Laminaat 8mm dik

In deze klasse vindt u het kwalitatief betere laminaat voor zeer intensief gebruik in woningen en tevens te gebruiken in commerciële ruimten als kantoren en winkels. Het overgrote deel van onze collectie valt in deze gebruikersklasse en is minimaal 8mm dik laminaat. Meeste van onze producten hebben daarom een fabrieksgarantie van 25 jaar of langer. De volgende symbolen vindt u terug op de verpakkingen.

gebruiksklassen laminaat

AC5 Klasse 33 Laminaat 8 mm of dikker

In deze klasse vindt u de beste kwaliteit laminaat welk geschikt is voor zeer veeleisende ruimten als bijvoorbeeld restaurants, showroom en andere openbare ruimtes waar extreem veel belopen wordt. De fabrieksgarantie op dit product is dan ook vaak minimaal 30 jaar of hoger. Verschillende kwaliteit heeft natuurlijk elk een eigen prijskaartje. Bij tegels en laminaat kunt u laminaat van topkwaliteit verkrijgen tegen zeer scherpe prijzen!

AC 5 Kl. 33
ga terug